Ова страна захтева новију верзију додатка за приказ flash садржаја.

Ажурирајте одговарајући додатак.


Поспешивање дигитализације у Великом Градишту
Округли сто у Великом Градишту

У петак, 6. децембра у Библиотеци „Вук Караџић“ у Великом Градишту, одржан је трећи округли сто под називом „Дигитализација културне баштине – стање и перспективе“. Преко 40 учесника из Великог Градишта и околних места активно је учествовало у програму. Након три стручне презентације, развила се жива дискусија о могућностима и приоритетима дигитализације у овој општини. Утврђени су одређени приоритети за дигитализацију, међу којима Рамска тврђава и насеље Рам, дело и оставштина Милана Басарабића и Властимира Павловића Царевца…

Треба посебно истаћи да су највиши званичници локалне самоуправе, председник СО и заменик председника општине, присуствовали округлом столу и показали снажну заинтересованост за дигитализовање локалне културне баштине. Поред њих било је и представника цркве и образовних институција, удружења грађана…, као и заинтересованих појединаца.

Округли сто одржан је у оквиру пројекта „Дигитални атлас културне баштине“, чији је општи циљ доприношење процесу дигитализације културне баштине у Републици Србији подстицањем дигитализације културне баштине у 7 локалних самоуправа и креирањем портала за презентовање српске културне баштине.
СРБИЈА
СВЕТ
ЕВРОПА