Ова страна захтева новију верзију додатка за приказ flash садржаја.

Ажурирајте одговарајући додатак.


Одржана два вебинара посвећена дигитализацији културне баштине
Вебинар

Успешном реализацијом два едукативна вебинара пројекат „Дигитални атлас културне баштине“ ушао је у завршну фазу.

Први вебинар одржан је у петак, 7. марта у 12.00. Био је посвећен техничким аспектима дигитализације – креирање метаподатака, стандарди, протоколи, софтвери... Ова знања су нужна како би се дигитализација извршила ваљано, у складу са постојећим стандардима. Вебинар је држао Милан Васиљевић, мастер библиотекарства и информатике, члан управног одбора International Federation of Library Associations and Institutions (ИФЛА) секције за развој теорије библиотекарства.

Други едукативни вебинар, посвећен писању пројеката, одржан је 11. марта у 12.00. Овај вебинар је полазницима пружио конкретна практична знања о писању пројеката којима ће обезбедити средства за дигитализацију културне баштине. С обзиром да Министарство културе и информисања сваке године расписује конкурс за (су)финансирање пројеката из области културног наслеђа, вебинар је био усмерен управо ка овом конкурсу. Полазници су едуковани како да попуњавају све одељке пројектног обрасца, како да своју идеју презентују у форми пројектне пријаве... Вебинар је водио мастер опште књижевности и теорије књижевности, Марјан Маринковић.

Вебинари су организовани са циљем подизања капацитета заинтересованих актера из 7 општина у области дигитализовања културне баштине.

СРБИЈА
СВЕТ
ЕВРОПА