Ова страна захтева новију верзију додатка за приказ flash садржаја.

Ажурирајте одговарајући додатак.


Округли сто о дигитализацији
баштине у Јагодини
Јагодина

Центар за друштвено економски развој и јагодинска библиотека "Радислав Никчевић", организовали су у петак, 14. фебруара 2014. године округли сто на тему „Дигитализација културне баштине – стање и перспективе“.

Као и на претходним округлим столовима, у првом делу овог скупа биле су изложене три едукативно-информативне презентације, док се у другом делу развила дискусија присутних учесника. Скупу су присуствовали представници установа културе, школа, туристичких организација, социјално-економског савета, као и приватног и цивилног сектора. Изнети су подаци о тренутном стању, проблемима и перспективама у области дигитализације у Јагодини и околним општинама.

Предложено је да се покрене иницијатива за заједничко деловање свих релевантних актера на дигитализацији свеукупне културне баштине града Јагодине. Закључено је да је ово само први корак и значајни подстицај ка будућим активностима у области очувања, заштите и презентације културног блага овог краја.

Овим округлим столом завршена је серија од седам округлих столова одржаних у исто толико локалних самоуправа широм Србије у оквиру пројекта „Дигитални атлас културне баштине“.

Догађај је пратила Радио телевизија Јагодина.

СРБИЈА
СВЕТ
ЕВРОПА